Största möjliga tystnad

Livet rullar på i en faslig fart och minst av allt prioriterar jag att blogga. Stökar, pysslar, planerar, drömmer, jobbar, latar och lever. Samtidigt som jag funderar på om jag överhuvudtaget ska fortsätta blogga så fixar jag lite emellanåt på en helt ny blog på ny adress. Vem vet. Om inte annat för diverse pyssel och lite försäljning ibland.

Tuva har passerat tio månader och i mellandagarna tog hon sina första steg. Hon pratar (totalt obegripligt), klättrar och kryper, hinner inte äta, är glad jämt, sover om nätterna och älskar att bada. Om alla barn är som hon så vill jag ha ett dussin. Allraminst.

Alles.

Mössa i julklapp?

Mössa i trikå fodrad med mjuk vit fleece. Storlek passande småfolk 6-12 månader, eller med huvudmått cirka 45 cm. Ni ser Tuva i en likadan i inlägget nedanför.

Tyget har ett helt underbart digitalt tryck med isbjörnar och pingviner – en riktig vintermössa för kalla dagar utomhus. På bilden är mössans högersida fotad och så rakt framifrån.

Din för 150:-(inklusive porto i Sverige) såld

 

Pulkapremiär


Vill du ha en likadan mössa?

Stockholm är snötäckt och vi njuter. Lite glad är jag förstås att jag inte måste så mycket nu för tiden för snön har verkligen, som vanligt, gjort Stockholm funktionshindrat. Pendeltågen kör med sporadisk trafik på grund av signalfel, överbelastning och snö på spåren. No shit Sherlock. Bromma prioriterar plogning på huvudleder och Huddinge kommun skyller utebliven plogning på miss i kommunikationen i den nya upphandlingen. Bussarna har ju fortfarande inga vinterdäck och tar sig därför fram så som man kan förvänta sig 344 mil från Nordpolen. På vägarna är det lika många som tycks tro att vår sista stund är kommen och sakta kryper fram i max 40 km/h som dom som verkar tro att det råder sommarväglag och gladeligen rattar mellan filer, tar kurvor i full gas och prompt tränger sig in i de luckor som vettigt folk lämnar som avstånd till framförvarande bil. Hejbaberiba.

Vi håller oss inne och firar med glöggmys, lek med bästa grannarna, godisbak, lagom doser pyssel och så pulkapremiär i parken. Går ingen nöd på oss med andra ord.

Tuva har fått en ny mössa av ett ljuvligt tyg med digitalt tryck på isbjörnar och pingviner. Skönt fleecefodrad kylan till ära. Och det blev en mössa extra då jag ändå sydde – läggs ut i bloggen alldeles strax om nån vill köpa.

Pyssel

Dagarna rusar förbi och Tuva far runt i en hejdundrande fart. En lugn stund får vi bara när hon sover och då är det mycket som hamnar före bloggande i prioriteringsordningen.

Årets julkort har jag i alla fall lyckats pyssla ihop (och redan posta!) men som vanligt får jag tusen idéer när korten väl är beställda och skickade. Egentligen borde jag göra kommande års kort en vecka efter jul och inte i november när inspirationen är noll och inget. Nåväl. Nu bjuder jag er på en idé istället. Och så blev det en födelsedagsvariant också när jag ändå var i vikaklippaklista-träsket.

Beskrivning på en liknande tomte finns till exempel här och klänningen visas utmärkt i denna film på Youtube. Sen har jag bara klistrat på svart kartong och textat med min älskade DYMO.

Happy folding!